Bild med namnet Kommande film

Information Filmbild
Titel : Chess på svenska

Föreställningstyp: Dagledigfilm, Filmklubb, Fika fr. kl. 14:00

Genre: Musikal

Speltid: 2.08

Åldersgräns: Barntillåten

Pris: Kr

Handling: Chess på svenska har blivit en av de mest framgångsrika musikalerna i Sverige. Från premiären i februari 2002 fram till den sista föreställningen i juni 2003 har den setts av närmare en halv miljon människor. Sveriges Television filmade musikalen på våren 2003. Dvdn inne håller den cirka 2 timmar långa föreställningen inspelad på Cirkus i Stockholm.


Information Filmbild
Titel : Trolls 2: Världsturnén (Sv. tal)

Föreställningstyp: Matinéföreställning

Genre: Animerad familjefilm

Speltid: 1.31

Åldersgräns: 7 år.

Pris: 80 Kr

Handling: Poppy och Kvist ger sig ut på ett äventyr som kommer att föra dem långt bortom den verklighet de förut känt till. Under resans gång kommer de att upptäcka att de tillhör bara ett av de sex olika sorters trollfolk som bor utspridda över sex olika länder och som är hängivna sex olika sorters musik: Funk, Country, Techno, Klassiskt, Pop och Rock. Deras värld kommer att bli väldigt mycket större, och väldigt mycket högljuddare, än förut. En medlem av hårdrockens kungafamilj, drottning Barb, vill, med hjälp av sin far kung Thrash, förgöra alla andra sorters musik så att hårdrocken ensam kan regera. Världens öde står på spel och Poppy, Kvist, Biggie, Chenille, Satin, Cooper och Guy Diamond ger sig iväg så att de tillsammans kan hindra Barb från att ta över hela scenen.


Information Filmbild
Titel : Nelly Rapp (Sv. txt)

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Familjefilm

Speltid: 1.33

Åldersgräns: 11 år.

Pris: 80 Kr

Handling: Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott - han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.


Information Filmbild
Titel : Filmklubb - Jag kommer hem igen till jul

Föreställningstyp: Dagledigfilm, Filmklubb, Fika fr. kl. 14:00

Genre: Drama

Speltid: 1.54

Åldersgräns: 7 år.

Pris: Kr

Handling: Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter.


Information Filmbild
Titel : Andra sidan (Sv. txt)

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Skräck

Speltid: 1.27

Åldersgräns: 15 år.

Pris: 100 Kr

Handling: Shirin har just flyttat till ett parhus utanför stan med sin sambo Fredrik och hans son, Lucas. När Fredrik är bortrest på jobb börjar märkliga ljud komma från husets andra, obebodda, del. Och Lucas har från ingenstans fått en ny bästa vän...


Information Filmbild
Titel : Trubaduren 2020 MetOpera

Föreställningstyp: Opera

Genre: Musik

Speltid: 3.10

Åldersgräns: Barntillåten

Pris: 200 Kr

Handling: Den hyllade Anna Netrebko gör rollen som furstinnan Leonora i Trubaduren. 7 november har vi nypremiär på operan från anrika Met i New York på våra biografer i Sverige.På grund av corona-pandemin har Metropolitan Opera stängt även under hösten 2020. En grandios nyöppning planeras dock till nyår. För att inte svika sina operafans världen över erbjuder Met istället några av sina mest hyllade uppsättningar i repris. Trubaduren är den andra i ordningen vi är stolta över att presentera och den spelades in i oktober 2015.Anna Netrebko spelar Leonora, den plågade hjältinnan i Verdis Trubaduren. Dmitri Hvorostovsky är greve di Luna. Det var första gången de ryska stjärnorna möttes på Mets scen sedan 2002. Huvudpersonen i operan, Manrico, görs av Yonghoon Lee. ?tefan Kocán är Ferrando och Dolora Zajick gör sin favoritroll som den olycksaliga Azucena.Verdis turbulenta tragedi med fyra karaktärer fångade i en härva av familjeband, politik och kärlek är en av grundpelarna i operarepertoaren. Musiken är lika melodisk som den är energisk, med smittsamma stycken man minns. Den kraftfulla musiken ackompanjerar en mörk berättelse som vältrar sig i många av romantikens mest extrema uttryck. UPPHOVSMÄNUnder en anmärkningsvärd karriär som varade i över sex decennier komponerade Giuseppe Verdi (1813-1901) 28 operor, av vilka åtminstone hälften spelas frekvent än idag. Salvadore Cammarano (1801-1852) var en av de främsta librettisterna på sin tid. Han samarbetade med Donizetti (bland annat Lucia di Lammermoor) och skrev texterna till La battaglia di Legnano och Luisa Miller åt Verdi. Efter Cammaranos död slutfördes Trubadurens libretto av medförfattaren Leone Emanuele Bardare.MILJÖNOperan utspelas ursprungligen i norra Spanien i början av 1400-talet, under ett utdraget inbördeskrig. Den romantiska erans publik såg inbördeskrig som en slags samhällelig schizofreni, där människor lätt kunde slitas itu, genom att förmögenheter och lojaliteter snabbt kunde förändras. I Mets uppsättning utspe


Information Filmbild
Titel : Summerland

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Drama, Romantik

Speltid: 1.39

Åldersgräns: 11 år.

Pris: 100 Kr

Handling: Författarinnan Alice (Gemma Arterton) är en stark och självständig kvinna under Andra världskriget. Hon är djupt försjunken i sitt arbete men också väldigt ensam, sårad av en kärleksaffär med en kvinna från hennes förflutna. När den livlige unga Frank, en evakuerad pojke från London, hastigt lämnas i hennes vård är hon fast besluten om att bli av med honom. Men hans oskyldighet, mod och nyfikenhet väcker Alices djupt begravda känslor. Alice lär sig att sår kan läka, hopp och en andra chans kan existera, och att varje kvinna bör trots allt veta två saker: vem hon är och vad hon vill.


Information Filmbild
Titel : Leva på hoppet

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Drama, Romantik

Speltid: 2.06

Åldersgräns: Ej granskad ännu!

Pris: 100 Kr

Handling: Dagen före julafton får Anja läkarnas besked. Hon har cancer. Kanske går den att stoppa. Kanske inte. Medan hennes storfamilj med egna barn och bonusbarn stojar och ser fram emot julaftonens festligheter avslöjar Anja den hemska diagnosen för sin man, den flera år äldre Tomas. Under julveckan kastas det redan krisande parets liv in i en tumultartad situation. Ska de lyckas hitta tillbaka till varandra och lära sig att älska igen, nu när Anja behöver kärlek och omtanke mer än någonsin?


Information Filmbild
Titel : Filmklubb - Marie Curie: Pionjär. Geni. Rebell.

Föreställningstyp: Okänd

Genre: Drama, Romantik, Verklighetsbaserad

Speltid: 1.49

Åldersgräns: Ej granskad ännu!

Pris: Kr

Handling: Från 1870-talet till modern tid, RADIOACTIVE är en resa genom Marie Curies (Rosamund Pike) liv - hennes passionerade förhållanden, vetenskapliga genombrott och konsekvenserna som följde för henne och världen. Efter att hon träffat och gift sig med forskaren Pierre Curie (Sam Riley) förändrar de tillsammans vetenskapen genom upptäckten av radioaktivitet. Genialiteten bakom paret Curies upptäckter och det påföljande Nobelpriset gör också att de hamnar i omvärldens strålkastarljus. Från producenterna WORKING TITLE (Darkest Hour) och Shoebox Film (Atonment) och den Oscar©-nominerade regissören Marjane Satrapi kommer en vågad och visionär skildring av de omvälvande effekterna av paret Curies arbete och hur det kom att prägla 1900-talets viktigaste händelser.


Information Filmbild
Titel : Funhouse

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Skräck

Speltid: 1.46

Åldersgräns: 15 år.

Pris: 100 Kr

Handling: Den nedgångna körsångaren och före detta kändis-maken Kasper bjuds in att tävla i Funhouse, ett webbsänt Big Brother-liknande realityprogram. För att stöpa om sin image och ändra sitt taskiga rykte går han motvilligt med på att delta. Tillsammans med sju andra C-kändisar från hela världen ska han tävla om 5 miljoner dollar. Först är Funhouse, som namnet antyder, präglat av roligheter, nya vänskaper, kärlek och lite rivalitet. Men till allas chock övergår snabbt roligheterna i misär när den första utmaningen slutar med att en av deltagarna blir brutalt mördad.


Information Filmbild
Titel : Familjen Bigfoot (Sv. tal)

Föreställningstyp: Matinéföreställning

Genre: Animerad familjefilm, Komedi, Äventyr

Speltid: 1.29

Åldersgräns: 7 år.

Pris: 80 Kr

Handling: Nu får svenska biobesökare åter träffa familjen Bigfoot! I denna uppföljare har det gått några månader sedan familjens hisnande äventyr i Bigfoot Junior. Pappa Bigfoot har blivit världsberömd, och vill använda sitt kändisskap till att förändra världen. När en viktig miljöorganisation ber om hans hjälp att skydda ett naturreservat från att förgöras av ett stort oljebolags framfart tackar han ja. Men så försvinner han spårlöst, och familjen med sonen Adam i spetsen gör allt för att hitta honom och rädda reservatet.


Programmet är det nu gällande. Det kan ändras med kort varsel.

För bokade biljetter på de föreställningar som syns här gäller att uthämtning skall ske 20 minuter före föreställningen startar.

Biljetter som ej är uthämtade 20 minuter före föreställningens start kan frisläppas till försäljning.

Öppna bokningen på separat sida


Biograf Stjärnan är belägen i Nossebro, Sturegatan 4.