Bild med namnet Kommande film

Information Filmbild
Titel : Unhinged

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Thriller

Speltid: 1.30

Åldersgräns: 15 år.

Pris: 100 Kr

Handling: En stressad mamma råkar tuta på fel bil vid ett rödljus under rusningstid. Ett ödesdigert misstag som gör henne själv och alla hon älskar till måltavlor för en man som tröttnat på allt och bestämt sig för att lära världen en sista läxa.


Information Filmbild
Titel : Sångklubben

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Drama, Komedi

Speltid: 1.53

Åldersgräns: Barntillåten

Pris: 100 Kr

Handling: Peter Cattaneo, Oscarsnominerad för Allt eller inget, är tillbaka med ännu en varm, underhållande film om hur tillvaron kan förändras när man vågar uppträda tillsammans. För en grupp kvinnor på en militärbas i England är oron för makar som befinner sig i strid vardag. Bland dem finns respektingivande Kate (Kristin Scott Thomas) och levnadsglada Lisa (Sharon Horgan), som tar sig an uppdraget att hitta något som förenar dem. Stickning och bokklubbar havererar omgående, men kanske körsång är värt ett försök? Kate som vill höra rena stämmor i en klassisk repertoar drabbar snart samman med Lisa, som förespråkar fullt ös i poplåtar alla kan texten på. Men gradvis upptäcker de nya sidor hos varandra och Kate, vars son dödades i strid, får tack vare Lisas rebelliska dotter Frankie oväntad hjälp att bearbeta sorgen hon bär inom sig. Rösterna i den oregerliga kören klingar allt säkrare, och plötsligt får de ett erbjudande från London att sjunga i Royal Albert Hall. Nu måste de lägga oenigheterna bakom sig och hitta sin gemensamma ton. Originaltitel: Military Wives.


Information Filmbild
Titel : Peninsula

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Skräck

Speltid: 1.55

Åldersgräns: Ej granskad ännu!

Pris: 100 Kr

Handling: PENINSULA äger rum fyra år efter zombieutbrottet i TRAIN TO BUSAN. Den koreanska halvön är förstörd och Jung-seok, en före detta soldat som har lyckats fly utomlands, får ett hemligt uppdrag att återvända. När han och hans team oväntat möter överlevande börjar den allra sista kampen att fly från den övergivna halvön igen.


Information Filmbild
Titel : David Copperfields äventyr och iakttagelser

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Drama, Komedi

Speltid: 1.59

Åldersgräns: 11 år.

Pris: 80 Kr

Handling: I sin tredje film efter hyllade In The Loop och The Death of Stalin tar sig regissören Armando Iannucci an Charles Dickens klassiska berättelse från det viktorianska London. Dev Patel från Slumdog Millionaire och Lion spelar föräldralöse David, som med gott hjärta och äventyrslusta upplever allt från fattigdom till överdåd, från grymhet till sann kärlek. På vägen möter han en färgstark samling excentriker, spelade av Tilda Swinton, Hugh Laurie, Peter Capaldi, Ben Whishaw och Gwendoline Christie. En komisk, drastisk och visuellt fantastisk film med manus av Iannucci i samarbete med parhästen Simon Blackwell (Veep och Trist, herr minister).


Information Filmbild
Titel : Berts Dagbok (Sv. txt)

Föreställningstyp: Matinéföreställning

Genre: Familjefilm

Speltid: 1.30

Åldersgräns: Barntillåten

Pris: 80 Kr

Handling: Det är Bert Ljungs och hans kompisar Åkes och Lill-Eriks första dag på högstadiet. På skolan är Yoghurt-Leila den stora stjärnan. Hon går i nian, är reklammodell, cool och precis alla beundrar henne. Så fort Bert får syn på Leila faller han pladask. Men hur ska han få henne att lägga märke till honom, han går ju bara i sjuan?! Kanske kan Amira, ny i Berts klass och lillasyster till Leila, vara till hjälp? Snart tar en pirrig historia fart genom en pinsam skoltemadag, rawfoodbollar, ett oförutsett toalettbesök och inte minst - två hemliga dagböcker.


Information Filmbild
Titel : Chess på svenska

Föreställningstyp: Dagledigfilm, Filmklubb, Fika fr. kl. 14:00

Genre: Musikal

Speltid: 2.08

Åldersgräns: Barntillåten

Pris: Kr

Handling: Chess på svenska har blivit en av de mest framgångsrika musikalerna i Sverige. Från premiären i februari 2002 fram till den sista föreställningen i juni 2003 har den setts av närmare en halv miljon människor. Sveriges Television filmade musikalen på våren 2003. Dvdn inne håller den cirka 2 timmar långa föreställningen inspelad på Cirkus i Stockholm.


Information Filmbild
Titel : Tenet

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Action, Drama, Thriller

Speltid: 2.30

Åldersgräns: 15 år.

Pris: 100 Kr

Handling: Christopher Nolans TENET är en episk action film som tar sitt avstamp i den internationella spionvärlden. Nolan har skrivit och regisserat filmen och har använt sig av en mix av IMAX och 70mm för att ge historien liv på bioduken. TENET har spelats in på plats i sju länder världen över.


Information Filmbild
Titel : The New Mutants

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Action, Science Fiction, Skräck

Speltid: 1.33

Åldersgräns: 15 år.

Pris: 100 Kr

Handling: Twentieth Century Studios och Marvel Entertainment presenterar THE NEW MUTANTS, en skräckthriller som utspelar sig i ett avlägset mentalsjukhus där en grupp unga mutanter hålls inspärrade för psykiatrisk övervakning. En rad märkliga händelser gör att deras nya förmågor och vänskap sätts på prov samtidigt som de kämpar för sin överlevnad.


Information Filmbild
Titel : Turandot 2020 MetOpera

Föreställningstyp: Opera

Genre: Musik

Speltid: 2.20

Åldersgräns: Barntillåten

Pris: 200 Kr

Handling: OBS! PGA rådande pandemi så kan vi tyvärr inte hålla med fika. Vi hoppas att alla förstår. Vi återkommer med pausfika så snart detta är möjligt. Kiosken kommer vara öppen. Sveriges stjärnsopran Nina Stemme ser vi i en efterfrågad repris av Turandot. Inspelad på Metropolitan och visas på Folkets Hus och Parkers biografer från den 10 oktober.Nina Stemme gör den krävande rollen som Puccinis iskalla prinsessa. Anita Hartig gör sin första Met-roll som slavflickan Liù. Marco Berti är Calàf, friaren som riskerar sitt huvud för att få Turandots hand, och Alexander Tsymbalyuk är Timur. Paolo Carignani dirigerar den visuellt spektakulär uppsättningen, som ursprungligen skapades av film- och operaregissören Franco Zeffirelli 1987.Turandot är inspelad på Met 2016.RECENSIONER:Timur, som sjöngs av Alexander Tsymbalyk gör tillsammans med Nina Stemme kvällens bästa insats! Det är nu andra gången på mindre än ett halvår som jag upplever Nina Stemme i en av sina paradroller, men gårdagens upplevelse slår Kungliga Operans med hästlängder.Förklaringen ligger förmodligen i den fantastiska uppsättningens scenografiska lösning, men också att Zeffirelli har varit tydlig med att låta handlingen utspelas i den av kompositören förlagda tiden och miljön.Som vanligt gör Metropolitans orkester och kör en utmärkt insats denna gång under ledning av dirigenten Paolo Carignani och det tillsammans med den storslagna scenografin gör föreställningen till en sevärd upplevelse. - OPERALOGG


Information Filmbild
Titel : Rymdresan (Sv. txt)

Föreställningstyp: Matinéföreställning

Genre: Familjefilm, Äventyr

Speltid: 1.14

Åldersgräns: Barntillåten

Pris: 80 Kr

Handling: Astronauten Christer Fuglesangs äventyrsfulla barnböcker har nu blivit biofilm.I RYMDRESAN får vi följa 12-åriga Mariana och hennes styvbror Marcus som efter ett bråk hamnar ombord på en hemmabyggd raket. Bakom raketbygget står Albert, en lätt galen vetenskapsman, och hans hjälpreda Lemming, en talande lämmel. Tillsammans ger sig den osannolika kvartetten ut på en fartfylld resa bakåt i tiden för att hindra en raket-olycka som tog livet av Alberts stora kärlek Lisa. Men för att lyckas måste man först stoppa en gigantisk asteroid på väg rakt mot jorden. Resan tar våra udda hjältar till Mars, genom svarta hål och 65 miljoner år bakåt i tiden innan de fyra astronauterna ställs inför ett avgörande val: Ska de rädda jorden eller Alberts stora kärlek?


Information Filmbild
Titel : Little Joe

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Drama

Speltid: 1.45

Åldersgräns: 11 år.

Pris: 100 Kr

Handling: I laboratoriet på ett företag som tar fram nya växtarter har Alice utvecklat en ovanligt vacker röd blomma med unika egenskaper. Med rätt omvårdnad har blomman förmågan att göra sin ägare lycklig. Alice smyger hem ett exemplar till sin tonårsson Joe som döper blomman till Little Joe. Men i takt med att blomman blir större, växer också Alices misstankar om att hennes skapelse inte är fullt så oskyldig som hon tänkt sig.


Information Filmbild
Titel : Palm Springs

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Komedi, Romantisk komedi

Speltid: 1.30

Åldersgräns: 11 år.

Pris: 100 Kr

Handling: Nyles är en bekymmersfri plus en på ett bröllop i Palm Springs, där han träffar Sarah - en motvillig brudtärna som bara vill att kvällen ska vara över. Dessvärre verkar det inte bättre än att de fastnat i festkvällen som går i loop, och blivit utelämnade åt varandra. Återstår bara att leva som det inte fanns någon morgondag. Palm Springs är en hyllad ta-dagen-som-den-kommer-romcom med Andy Samberg och Cristin Milioti i huvudrollerna.


Information Filmbild
Titel : Trolls 2: Världsturnén (Sv. tal)

Föreställningstyp: Matinéföreställning

Genre: Animerad familjefilm

Speltid: 1.31

Åldersgräns: 7 år.

Pris: 80 Kr

Handling: Poppy och Kvist ger sig ut på ett äventyr som kommer att föra dem långt bortom den verklighet de förut känt till. Under resans gång kommer de att upptäcka att de tillhör bara ett av de sex olika sorters trollfolk som bor utspridda över sex olika länder och som är hängivna sex olika sorters musik: Funk, Country, Techno, Klassiskt, Pop och Rock. Deras värld kommer att bli väldigt mycket större, och väldigt mycket högljuddare, än förut. En medlem av hårdrockens kungafamilj, drottning Barb, vill, med hjälp av sin far kung Thrash, förgöra alla andra sorters musik så att hårdrocken ensam kan regera. Världens öde står på spel och Poppy, Kvist, Biggie, Chenille, Satin, Cooper och Guy Diamond ger sig iväg så att de tillsammans kan hindra Barb från att ta över hela scenen.


Information Filmbild
Titel : Nelly Rapp (Sv. txt)

Föreställningstyp: Ordinarie föreställning

Genre: Familjefilm

Speltid: 0.00

Åldersgräns: Ej granskad ännu!

Pris: 80 Kr

Handling: Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott - han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.


Handling: Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott - han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.


Handling: Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott - han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.


Programmet är det nu gällande. Det kan ändras med kort varsel.

För bokade biljetter på de föreställningar som syns här gäller att uthämtning skall ske 20 minuter före föreställningen startar.

Biljetter som ej är uthämtade 20 minuter före föreställningens start kan frisläppas till försäljning.

Öppna bokningen på separat sida


Biograf Stjärnan är belägen i Nossebro, Sturegatan 4.