Michael Hjort klipper invigningsbandet! (Klicka på bilden för större bild) Fredagen den 17 november 2006 återinvigdes biograf Stjärnan av föreningen Nöjesstjärnans ordförande Kent Larsson och av regissören Mikael Hjort som klippte bandet.
Biograf Stjärnan i Nossebro har fått en uppfräschning på många sätt.
Numera visas film med en helt ny digital utrustning och lokalen har fått ett rejält lyft.
Bland annat finns här nu nya stolar och en ny bioduk.
Renoveringen har gjorts med omsorg om den gamla inredningen och besökare från förr kommer att känna igen sig.Biografsalongen tar 90 besökare. Den digitala utrustningen går att använda till mer än biovisning och möjligheterna är många. En vanlig DVD kan exempelvis användas för att visa film.
Biografen drivs numera av den ideella föreningen Nöjesstjärnan som sköter filmvisningarna.
Alla som är intresserade av att vara med i föreningen är välkomna att vara med.

Lokalen tar 90 besökare, här t.ex komunalrådet Christer Aronsson m.fl. (Klicka på bilden för större bild)
Kent Larsson invigningstalar till premiärpubliken. (Klicka på bilden för större bild)

Ordförande Kent Larsson berättade i sitt invigningstal om arbetet bakom upprustningen.
Han tog upp att själva idén bakom att skapa en bio med digital teknik föddes för två år sedan. Då hade Essungas dåvarande kultur- och informationschef Kajsa Ekedahl och Sture Larsson snappat upp att en landsbygdsbiograf kommit igång med den här tekniken. Det ledde till att det gjordes en projektansökan till Leader+.
Projektet gavs namnet Nöjesmetropol Nossebro. Samtidigt initierades bildandet av en förening som sedermera fick namnet Nöjesstjärnan.
Och det är alltså den här föreningen som har drivit projektet och som kommer att svara för verksamheten framöver. Föreningen har i dag ca 140 st medlemmar men hoppas bli fler.
Föreningens mål är att öka det lokala nöjessutbudet och har hittills kunnat visa film minst en gång i veckan, vanligtvis söndagar. Även direktsänd opera från Metropolitan i New York har visats i biografen.